SMFR Halmstad

Då har även SMFR (Svenska muslimer för fred och rättvisa) Halmstad haft sitt årsmöte för i år!

 

Jag vill börja med att tacka för min tid som ordförande, tack för förtroendet! Vill även tacka styrelsen för ett gott samarbete och engagemang, tack Hiba Charkas, Lamija SljivoSemra Redzepagic och Fathi Abdi! Hoppas på att kunna samarbeta med er i även andra sammanhang, ni är fantastiska!

 

... Och ni som m kvar i SMFR Halmstad, jag önskar er ett stort lycka till framöver, ni behövs!♥♥

 

Lokalavdelningen startades den 6 februari 2015 och detta har vi bland annat gjort under verksamhetsåret 2015-2016:

 

Ramadanbord för allmänheten: Den 10 Juli 2015 hade vi Ramadanbord öppet för allmänheten i Halmstad, bland våra gäster hade vi bland annat: kommunpolitiker, nyanlända, aktivister från nätverket Halmstad för alla, vänner och familj. Det blev en väldigt trevlig kväll med mycket gemenskap och glädje! Ramadan för oss muslimer är inte bara en helig fastemånad, utan det handlar även om gemenskap och att dela med sig, alltså ”sharing is caring”. Kvällen börajde med böneupprop av den Bosniska imamen Almedin och därefter bröt vi fastan. Under kvällen berättade jag även om ramadan och dess inebörd samt om vår verksamhet. 

 

Minnesdag för Srebrenica: Den 11 Juli 2015 hade vi en minnesmanifestation för Srebrenica, tillsammans med nätverket Halmstad för alla. För att hedra de 8372 bosniaker som dödades i folkmordet i Srebrenica och tillsammans visade vi vår solidaritet med dem som överlevde och alla de anhöriga till offren. Till minnesmanifestationen kom det ca. 200-250personer. Ni kan läsa mer om minnesmanifestationen i en av mina tidigare blogginlägg: http://sumeyyag.blogg.se/2015/july/minnesdag-for-srebrenica-2.html

 

Besök på Sannarpsgymnasiet: Den 2 mars 2015 blev vi bjudna till en gymnasieklass på Sannarpsgymnasiet, då vi föreläste, hade reflektionsövningar med eleverna samt berätta om vår verksamhet. En viktigt initiativ av läraren och kul att höra elevernas reflektioner och positiva respons!

 

Reportage med P4 Halland: Den 15 Januari 2015 deltog jag på Plus P4 Halland, då jag berättade om SMFR och om att etablera en ny lokalavdelning i Halmstad. Den 12 januari 2016 blev vi bjudna till P4 Halland, för att prata om vilket ansvar kommuner har för att jobba mot isalmofobi. Om hur man kan förbygga unga att ansluta sig till extrema grupper samt om att kommunen och civilsamhället behöver samarbeta mycket mer.

 

Ledarskapsutbildning: Den 10-11 oktober 2015 hade vi ledarskapsutbildning (SBSS) för både styrelsen och för våra medlemmar. Mer om utbildningen SBSS – Storebror och storasyster kan ni läsa vi denna länk: http://muslimerforfred.org/?q=node/694 

 

Diskussionsmöte med representanter från Halmstads kommun, civilsamhället, HFAB och polismyndigheten: SMFR Halmstad deltog på några diskussionsmöten med representanter från Halmstads kommun, civilsamhället, HFAB och polismyndigheten, för att hitta vägar att samarbeta och arbeta för ett bättre Halmstad för alla som bor här och flyttar hit.

 

För dig som vill veta mer om SMFR besök gärna hemsidan: http://muslimerforfred.org/

 

Fredliga hälsningar, Sümeyya G♥ 

 

Bild från styrelsemötet i augusti. 
Bild från när vi besökte Sannarpsgymnasiet. 

Bild från när vi besökte Sannarpsgymnasiet. 
Bild från; ramdanbord för allmänheten
Bild från ramadanbord, jag berättar om ramdan och dess inbörd för våra gäster
Bild: tummen upp för att vi fick 18 nya medlemmar under kvällen!

 
Bild från ramdanbord för allmänheten, dukningen.
Bild från ramdanbord för allmänheten, trötta men glada efter att ha lagat och bjudit på mat till över 50 personer. 

Bild från minnesdagen för Sebrenica - styrelsen
 
Bild från minnesdagen för Sebrenica, glada att se att vi blev mer än 200 personer på minnesdagen
 
Bild från P4 Halland