Slut på den politiska-resan

Så var det sista nämndmötet avlutat för mig idag den 16 december 2018, likaså mitt direkta politiska engagemang.
 
Tackar för min tid som ersättare i både kulturnämnden samt miljö- och konsumentnämnden i Borås.
 
Jag började mitt politiska engagemang för ca 9 år sedan, det har varit en lång resa hit, med diverse politiska uppdrag på vägen. Vilket har varit både en del uppförsbackar och nedförsbackar. 
 
Jag vill tacka för allt förtroende och stöd jag fått genom åren. Från både mina partikamrater, de som har trott på mig och mitt engagemang för den Gröna ideologin. Jag tror på den Gröna ideologin!
 
Mitt första politiska uppdrag började jag som språkrör för Grön Ungdom Sjuhärad, därefter fick jag mitt första kommunpolitiska uppdrag som 18-åring i utbildningsnämnden Borås. 
Ersättare i kommunfullmäktige i Halmstad, styrelseledamot för MP Halmstad, ledamot i utbildning och arbetsmarknadsnämnden samt ledamot i partistyrelsen.
 
Tack för all förtroende!
 
Att vara ung, kvinna och rasifierad politiker har inte alltid varit lätt under dessa år. Tyvärr har de politiska sammanhang jag har deltagit i varit väldigt homogena jämfört med andra sammanhang. 
 
Jag har både fått se och uppleva härskartekniker för att jag har varit alledels för "ung" för mina uppdrag. Tråkigt nog även fått uppleva rasism och islamofobi. Detta har skett öppet, men oftast har det gjorts när möten är slut och när det inte är många kvar i rummet. Det har skrivits falsk debattartikel i mitt namn, jag har fått ta emot hatbrev, hat-sms samt rasim via sociala medier. 
 
Det har som sagt inte varit lätt, men min drivkraft har varit möjligheten till att kunna påverka och inspirera andra personer i ung ålder. Att kunna jobba för den Gröna ideologin och att kunna utvecklas som person och politiker. 
 
Det förtroende och stöd jag har fått genom åren har givit mig ork och motivation i mina motgångar.
 
Oerhörd tacksam för den resan jag har fått göra och är nu redo för nya utmaningar och resor. 
 
(null)
 

Kommentera här: